Ontspanningsmassage

 

Een ontspannings massage bestaat uit effleurages (strijkingen), knedingen en drukpunt massage. Ik wissel de massage steeds af. Dan weer heerlijk lange strijkingen en vervolgens een stevige kneding en zo heeft het veel positieve effecten op lichaam en geest. Zo ontspant het harde, gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg, de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag wordt rustiger.

Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwgestel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden of zelfs weggehaald. Aanrakingen (massage) stimuleren de hersenen zodanig dat ze endorfinen (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) produceren.

Massage zorgt voor een betere warmte verdeling in het lichaam en krijgt meer voedingsstoffen toegediend vanuit het bloed wat een positief effect heeft op het groeiproces. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden.


Afhankelijk van wat u nodig heeft of wat uw wensen zijn kan de druk met de handen en de intensiteit worden aangepast. Iedere massage is op u persoonlijk afgestemd!

 

U kunt kiezen uit een Ontspanningsmassage van 30 minuten (rug, schouders, nek ) 45 minuten (rug, schouders, nek en benen achterzijde) of van 60 of 75 minuten (volledige lichaamsmassage)